Lekker Fit op school

Onze school is een Lekker Fit school en streeft ernaar om alle kinderen een gezonde levensstijl aan te leren, zowel op het gebied van sport en bewegen als gezonde voeding. Dit proberen wij te bereiken aan de hand van onderstaande punten.
 
Gymles
Bij ons krijgen kinderen een aantal keer per week gymles van een vakleerkracht gym, dit begint al bij de peuters.
Peuters: één keer per week gymles
Groep 1 & 2: twee keer per week gymles
Groep 3 & 4: drie keer per week gymles
Groep 5 en 6: twee keer per week gymles en een zwemles
Groep 7 en 8: drie keer per week gymles
 
Lekker fit week
In deze week krijgen de kinderen verschillende lessen aangeboden over gezonde keuzes, zowel in de klas als in de gymlessen, onderdeel hiervan zijn de Koningsspelen.
 
Diëtiste
Aan het begin van het schooljaar krijgen de kinderen een lekker fit test, op basis van de metingen krijgen we een overzicht van hoe lekker fit de kinderen zijn. Bij een slechte score worden de ouders geïnformeerd. Vanuit Lekker Fit
Met de voedingsdeskundige wordt er gekeken naar de leefstijl van de kinderen en wat hierin mogelijk verbeterd kan worden.
 
Lunch en pauzehap
De leerlingen eten twee keer per dag op school en eten hun zelf meegebrachte lunchpakketten in de klas bij de groepsleerkracht. Omdat wij een Lekker Fit school zijn, vinden we gezonde voeding erg belangrijk.
Bij het ochtendhapje wordt groente en fruit aanbevolen.

Water drinken                                                                                                 
Tijdens de kleine pauze drinken de kinderen alleen water. Alle kinderen hebben een bidon gekregen vanuit Lekker Fit die ze hiervoor kunnen gebruiken. Uiteraard mogen ze ook een eigen bidon of flesje meenemen. Tijdens de lunch mogen kinderen wel een pakje drinken (zonder prik), maar water drinken is natuurlijk veel beter. De bidons kunnen op school gevuld worden als ze in de kleine pauze al leeg gedronken zijn.

Traktaties
Vanuit Lekker Fit hanteert de school de slogan: 'Eén is genoeg en klein is oké!'.
Hiermee wordt bedoeld dat de kinderen kunnen kiezen uit één snoepje trakteren of een gezonde snack. Kinderen met een gezonde traktatie komen aan de Wall of Fame bij de ingang van de school en worden in het zonnetje gezet tijdens de gymles.

Sportdag
Elk jaar hebben wij met de gehele school een sportdag. Deze vind meestal plaats tijdens de landelijke Koningsspelen.
 
SSV
Wij van OBS de Barkentijn zijn aangesloten bij de School Sport Vereniging. In onze wijk hebben wij de sporten: Crossfit, judo, turnen, hockey, streetdance en kickboksen. Kinderen kunnen twee gratis proeflessen meedoen alvorens zij lid worden van de vereniging.
Lekker Fit update
We proberen u up to date te houden van alle sportactiviteiten via de schoolmail en school nieuwsbrieven.