Pauzes

De kinderen zijn van 8:30 uur tot 15:00 uur op school. In de ochtend hebben ze een korte pauze en in de middag een lange pauze. Alle kinderen blijven tussen de middag op school.  Ze gaan dus niet tussen de middag naar huis. De leerkrachten eten met de kinderen en ze hebben een half uur pauze onder professionele begeleiding en van overblijfmoeders.
 
Tijdens het overblijven vallen de kinderen onder de school-ongevallen-verzekering, waarvoor u via het schoolfonds betaalt. De overblijfbegeleiders zijn via de Gemeente Rotterdam tegen Wettelijke Aansprakelijkheid verzekerd. Dit neemt echter niet weg dat u altijd zelf een Ziektekostenverzekering en Aansprakelijkheidsverzekering voor Particulieren moet afsluiten.  
 
FRUIT EN GROENTE IN DE PAUZE!
Nu de kinderen allemaal overblijven heeft iedereen elke dag brood bij zich. Onze school is een Lekker Fit school en daarom is gezond eten voor ons belangrijk. Tot 12:00 uur drinken wij water en eten wij alleen groente en fruit (denk ook eens aan stukken komkommer, snacktomaatjes, stukjes wortel of paprika). 
 
De kinderen eten dus tijdens de kleine pauze (rond 10:00) iets kleins en dat mag alleen bestaan uit fruit of groente en als drinken water. Wat u uw kind(eren) meegeeft als lunch is vrij, maar het zou fijn zijn als u met de lunch ook iets gezonds meegeeft. 
 
Wilt u de pauzehap en de lunch alstublieft apart verpakt (bijvoorbeeld in 2 verschillende doosjes) meegeven? Het is dan voor uw kind en de leerkracht makkelijker om te bepalen wanneer wat gegeten en gedronken moet worden en ze eten niet alles al op om 10 uur. 
 
Omdat ze om 10:00 uur iets kleins eten, is het belangrijk dat uw kind(eren) voordat ze naar school komen ontbijt gegeten heeft/hebben. Zonder een ontbijt kan uw kind zich niet concentreren tijdens de lessen.