Wennen en kennismaken

Spannend, de eerste echte schooldag start binnenkort! Maar, voordat het zo ver is mag uw kind vijf dagdelen komen wennen. De groepsleerkracht neemt contact met u op om deze dagdelen samen met u te plannen.
 
Voor de start van de eerste schooldag vindt er een kennismakingsgesprek plaats met de leerkracht. U krijgt dan extra informatie over o.a. de schoolregels. 
 
DE EERSTE SCHOOLDAG
De eerste schooldag! Een mijlpaal waar sommige kinderen niet op kunnen wachten, terwijl anderen het juist heel spannend vinden. Om goed voorbereid de eerste schooldag te starten hieronder een overzicht wat u kunt verwachten.

MEENEMEN OP DE EERSTE DAG
De kinderen nemen zelf eten en drinken mee voor het tussendoortje om 10.00 uur en de gezamenlijke lunch in de klas rond 12:15. We stimuleren hierin de gezonde voeding, zoals vers fruit en volkoren graanproducten. De Barkentijn is een lekker fit school!

HOE ZIET DE EERSTE DAG ERUIT?

De school is vanaf 8:30 uur open en rond deze tijd ontvangen we nieuwe ouders graag op de eerste schooldag. De leerlingen worden naar de klassen begeleid door de ouders/ verzorgers. U kunt samen met uw kind in de klas blijven tot 8.45 uur, daarna start de dag en is het tijd om afscheid te nemen. Rond 10:00 gaan we wat drinken en fruit eten en daarna lekker buiten spelen. Als het weer dit niet toe laat blijven we in de klas en doen we een spelletje of kijken een filmpje. Rond 12:15 is het tijd voor de lunch die we gezamenlijk in de klas eten. Na de lunch gaan we weer naar buiten. Om 15:00 uur zit de eerste dag er alweer op! De leerlingen worden opgehaald in de klas. Voel u vrij om na afloop van de schooldag even langs de leerkracht te lopen om de dag te evalueren.

Bent u onverhoopt verhinderd, te laat of is de leerling ziek? Dan kunt u dit doorgeven via 010-4828485