Handige websites

Heb je een spreekbeurt of wil je thuis nog wat oefenen met rekenen of taal? Dan staan hieronder wat leuke sites waar je gebruik van kan maken.

http://www.schooltv.nl/beeldbank
Op de beeldbank van Schooltv staan meer dan 3500 video’s over verschillende onderwerpen. Handig voor als je een spreekbeurt hebt, maar ook als je gewoon meer wilt weten over een bepaald onderwerp.

http://www.hetklokhuis.nl
Het Klokhuis is een informatief jeugdprogramma dat kinderen van 9 tot 12 jaar informeert over de wereld om hen heen. De website van het programma wordt gebruikt om je meer te leren over bepaalde onderwerpen. De site bevat allerlei leuke en leerzame spellen, dus je kunt er zelf mee aan de slag. Zo kun je er onder meer leren hoe je zelf een game maakt. Het is ook mogelijk om de uitzendingen van Het Klokhuis terug te kijken.

Tafels oefenen.nl
Op deze site staan leuke spelletjes waarmee je stiekem de tafels oefent. Elke dag 5 minuten spelen en je onthoudt de tafels een stuk makkelijker.

www.rekenweb.nl
Heel veel rekenspelletjes voor groep 1 t/m 8. Door je eigen groep aan te klikken, krijg je spelletjes op jouw niveau.

www.onlineklas.nl
Op deze site kun je sommen maken, breuken en tafels oefenen, woorden en werkwoorden oefenen en kinder- sudoku's maken. Oefenen kan zonder in te loggen, maar als je jezelf wilt toetsen, kun je een gebruikersnaam en wachtwoord aanmaken.